Novi kružni tok u BG: "Ovo je bila crna tačka"

Beograd -- Kružni tok i pristupne saobraćajnice na raskrnici Ulice Slavka Miljkovića i Kružnog puta u Resniku, puštene su danas u saobraćaj.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Puštanju kružnog toka prisustvovao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, koji je istakao da će ta okretnica obezbediti veću sigurnost i smanjiti gužve.

"Ovo je bila crna tačka i predstavljala je veliki rizik za mnoge građane koji su ovuda vozili, a postavljanjem kružnog toka, obezbeđena je veća sigurnost i smanjena šansa da dođe do nesreće", rekao je Radojičić novinarima u Resniku.

Dodao je da će na taj način biti i veći protok automobila, a manje gužve.

Napomenuo je da je u tom delu urađena kompletna instalacija i infrastruktura, te da ako dođe do većih problema, radnici neće morati da prekopavaju put.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova pozdravio je izgradnju kružnog toka u Resniku i dodao da svaka investicija u saobraćajnu infrastrukturu dovodi do povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

"Kružni tok će svakako dati doprinos tom cilju, ne samo za žitelje ovog dela Rakovice već za sve one koji prolaze tranzitom", kazao je Miličković.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić izrazio je zadovoljstvo zato što je jedan veliki posao završen na zadovoljstvo najpre građana Rakovice, ali i svih građana koji prolaze kroz taj deo Beograda. Istakao je da su građani Resnika danas dobili jednu modernu raskrsnicu - kružni tok umesto semafora.

Napomenuo je da je postavljanjem kružnog toka rešen jedan višegodišnji problem Rakovice.

strana 1 od 248 idi na stranu