Svetski gigant stiže u Srbiju, proizvodiće za ceo svet

Svetski brend "Ariston“ je posle više od godine ispitivanja tržišta u Srbiji odlučio da novu fabriku izgradi u Svilajncu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2018.

11:15

Svetski gigant stiže u Srbiju, proizvodiće za ceo svet
(Foto: Thinkstock)

S opštinom je već potpisan ugovor o iznajmljivanju hale od 4.000 kvadratnih metara u Velikom polju, ali je ugovorom predviđeno da je i otkupe ukoliko budu zadovoljni proizvodnjom.

Prema rečima predsednika opštine Svilajnac Predraga Milanovića, u konkurenciji su bile desetine gradova u Srbiji, ali je Svilajnac uspeo da pobedi, pa su veoma ponosni na ovaj veliki projekat, pišu Večernje novosti.

"Ova fabrika će u naredne tri godine zaposliti 110 radnika, koji će izrađivati grejače za belu tehniku za ceo svet. Treće godine proizvodnje očekujem izvoz od gotovo 30 miliona dolara i mogu da kažem da će iz Svilajnca odlaziti grejači za sve robne marke, poput 'Boša', 'Gorenja' i druge svetske brendove", ocenio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: