NS: Ništa od uređenja Kineske četvrti

Novi Sad -- Uređenje javnih površina u Kineskoj četvrti u Novom Sadu odloženo je na neko vreme, jer nije uspela prva javna nabavka, javio je lokalni Radio 021.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock, ilustracija
Foto: Thinkstock, ilustracija

Kako se navodi, tender je obustavljen jer jedini ponuđač koji se javio nije dostavio ispravnu dokumentaciju.

U obrazloženju Uprave za građevinsko zemljište i investicije navedeno je da preduzeće "MN" iz Loznice "nije u predmet i predračun radova uvrstilo izmene koje se odnose na saobraćajne površine", zbog čega je ponuda odbijena.

Ova firma je ponudu poslala u zajedničkoj ponudi sa JKP "Put" i "Energotehnika - Južna Bačka" iz Novog Sada i "SGR Geopremer" iz Loznice.

Ponuđena cena za radove je bila oko 207 miliona dinara, a procenjena vrednost radova, bez PDV-a je 210 miliona dinara.

Novac za radove u iznosu od 250 miliona obezbeđen je iz budžetske rezerve i već je prosleđen Novom Sadu, pa se očekuje da će vrlo brzo biti raspisan novi tender.

Uređenje javnih površina u Kineskoj četvrti podrazumeva izgradnju puteva i pešačkih staza, postavljanje cevovoda za vodu i kanalizaciju, gradnju pumpnih stanica za otpadne vode, putnu i spoljnu rasvetu, kao i pejzažno uređenje zelenih površina.

Kineska četvrt je staro industrijsko jezgro Novog Sada, koje je postalo okupljalište mladih, a grad planira da u njemu napravi takozvani "kreativni centar".

Vesti

Koliko vredi Aston Martin

Aston Martin Lagonda, proizvođač omiljenog sportskog automobila Džejmsa Bonda, planira da prikupi 1,27 milijardi funti (1,67 milijardi dolara) na berzi.

Srbija nedelja 23.09. 14:13 Komentara: 1
strana 1 od 231 idi na stranu