Šta sve država prodaje do kraja godine?

Državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović očekuje da privatizacija PKB-a bude uspešna i da će svi radnici tog preduzeća zadrže radno mesto.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 12.09.2018.

12:58

Šta sve država prodaje do kraja godine?
Foto: Thinkstock

Na tenderu za prodaju imovine PKB-a stigla je jedna ponuda i sutra će Ministartsvo privrede objaviti ko je dostavio ponudu i da li je ona validna.

"Ako ponuda ispunjava uslove tendera onda će biti proglašeno ko je kupac imovine PKB-a koja je oglašena na prodaju", rekao je Stevanović na konferenciji za novinare u Agenciji za privredne registre.

On je istakao da se nada da je dobra ponuda za PKB jer je i za tu kompaniju i za Srbiju značajno da dobije investitora koji će moći da ulaže u poljoprivrednu proizvodnju.

"PKB u sadašnjem formatu ne može da opstane bez dodatnih ulaganja", ocenio je Stevanović i naveo da to preduzeće ima 1.700 zaposlenih i raspolaže sa 20.000 grla stoke.

Stevanović je kazao da bi trebalo da do kraja godine budu završene nedavno oglašene prodaje Luke Novi Sad i Valjevske pivare, a biće objavljeni tenderi za prodaju Petrohemije i Metanolsko-sirćetnog kombinata (MSK) iz Kikinde.

"Nije stiglo ni jedno pismo o namerama za Petrohemiju, ali je dobro što ta kompanija, kao i MSK, ima pozitivno tekuće poslovanje", rekao je Stevanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: