Biz / Srbija 7

Šta sve država prodaje do kraja godine?

Beograd -- Državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović očekuje da privatizacija PKB-a bude uspešna i da će svi radnici tog preduzeća zadrže radno mesto.

Izvor: Beta
Foto: Thinkstock

Na tenderu za prodaju imovine PKB-a stigla je jedna ponuda i sutra će Ministartsvo privrede objaviti ko je dostavio ponudu i da li je ona validna.

"Ako ponuda ispunjava uslove tendera onda će biti proglašeno ko je kupac imovine PKB-a koja je oglašena na prodaju", rekao je Stevanović na konferenciji za novinare u Agenciji za privredne registre.

On je istakao da se nada da je dobra ponuda za PKB jer je i za tu kompaniju i za Srbiju značajno da dobije investitora koji će moći da ulaže u poljoprivrednu proizvodnju.

"PKB u sadašnjem formatu ne može da opstane bez dodatnih ulaganja", ocenio je Stevanović i naveo da to preduzeće ima 1.700 zaposlenih i raspolaže sa 20.000 grla stoke.

Stevanović je kazao da bi trebalo da do kraja godine budu završene nedavno oglašene prodaje Luke Novi Sad i Valjevske pivare, a biće objavljeni tenderi za prodaju Petrohemije i Metanolsko-sirćetnog kombinata (MSK) iz Kikinde.

"Nije stiglo ni jedno pismo o namerama za Petrohemiju, ali je dobro što ta kompanija, kao i MSK, ima pozitivno tekuće poslovanje", rekao je Stevanović.

Komentari 7
Čitajte
Pošalji komentar