Zrenjaninci dobijaju fabriku izduvnih sistema, "prodisaće" BMV, Porše

Grupacija GLM, koja se bavi proizvodnjom izduvnih sistema za auto-industriju, otvoriće svoju fabriku u Zrenjaninu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.09.2018.

13:45

Zrenjaninci dobijaju fabriku izduvnih sistema,
(Foto: Thinkstock)

U prvoj fazi rada fabrike biće zaposleno 150 radnika, a kako se posao bude širio, zaposlenje će dobiti još toliko radnika.

Vrednost investicije je pet miliona evra, a očekuje se da u narednim godinama premaši deset miliona evra.

Proizvodi ove fabrike namenjeni su najvećim delom izvozu u Italiju, Nemačku i Češku, a GLM svoje proizvode prodaje "Mercedesu", BMV-u, "Poršeu", "Maseratiju", kao i "Ferariju" i "Audiju".

Iz Zrenjanina put sveta će uskoro krenuti i emajlirana bakarna žice iz pogona novoizgrađene fabrike kompanije Eshex Europe.

U pitanju je evropska podružnica kompanije Superior Eshex sa sedištem u Atlanti (SAD) i deo južnokorejske LS Group, koja proizvodi žicu za transformatore, elektro-motore i generatore.

U aprilu naredne godine, Zrenjanin očekuje početak izgradnje fabrike poznatog kineskog proizvođač automobilskih guma "Šandong Linglong", a vrednost investicije je 994,4 miliona dolara, odnosno 870,4 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: