Još nema ponuda za Petrohemiju, do kraja godine tender

Do kraja godine biće objavljen tender za privatizaciju pančevačke Petrohemije i ponovljen poziv za Metanolško-sirćetni kompleks (MSK) iz Kikinde.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.09.2018.

12:27

Još nema ponuda za Petrohemiju, do kraja godine tender
(Foto: Thinkstock)

To je najavio državi sekretar u srpskom Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

On je rekao da je država već neko vreme u procesu pronalaženja partnera za Petrohemiju i dodao da do sada u Ministarstvo nije stigla nijedna ponuda eventualno zainteresovanih kupaca.

Državni sekretar je rekao da će do kraja godine biti ponovljen i javni poziv za MSK u Kikindi, pošto se tokom prethodna dva niko nije javio.

Ukazao je da su Petrohemija i MSK prošle godine pozitivno poslovalli i izrazio očekivanje da će ta dva preduzeća do kraja godine dobiti nove vlasnike koji će unaprediti njihovo poslovanje.

Stevanović je dodao da proces privatizacije preduzeća u Srbiji ide "hrabro napred", i naveo da je do sada u Srbiji ostalo 97 neprivatizovanih preduzeća, ali da očekuje da će ih do kraja godine biti ispod 95.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: