Još nema ponuda za Petrohemiju, do kraja godine tender

Do kraja godine biće objavljen tender za privatizaciju pančevačke Petrohemije i ponovljen poziv za Metanolško-sirćetni kompleks (MSK) iz Kikinde.

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

To je najavio državi sekretar u srpskom Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

On je rekao da je država već neko vreme u procesu pronalaženja partnera za Petrohemiju i dodao da do sada u Ministarstvo nije stigla nijedna ponuda eventualno zainteresovanih kupaca.

Državni sekretar je rekao da će do kraja godine biti ponovljen i javni poziv za MSK u Kikindi, pošto se tokom prethodna dva niko nije javio.

Ukazao je da su Petrohemija i MSK prošle godine pozitivno poslovalli i izrazio očekivanje da će ta dva preduzeća do kraja godine dobiti nove vlasnike koji će unaprediti njihovo poslovanje.

Stevanović je dodao da proces privatizacije preduzeća u Srbiji ide "hrabro napred", i naveo da je do sada u Srbiji ostalo 97 neprivatizovanih preduzeća, ali da očekuje da će ih do kraja godine biti ispod 95.

Vesti

Koliko vredi Aston Martin

Aston Martin Lagonda, proizvođač omiljenog sportskog automobila Džejmsa Bonda, planira da prikupi 1,27 milijardi funti (1,67 milijardi dolara) na berzi.

Srbija nedelja 23.09. 14:13 Komentara: 1
strana 1 od 231 idi na stranu