“Poslodavcu žena treba da radi, a ne da sutra ode na bolovanje”

Milena Antić iz Ministarstva rada gostujući na RTS izjavila je da su poslodavcima žene potrebne da rade a ne da sutradan odu na porodiljsko odsustvo.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 11.09.2018.

08:45

“Poslodavcu žena treba da radi, a ne da sutra ode na bolovanje”
Foto: Thinkstock

Antićeva je to izjavila tokom razgovora o novim zakonskim rešenjima po kojima država isplaćuje zaposlenim porodiljama znatno manje naknade za vreme porodiljskog odsustva, ukoliko su zaposlene kraće od 18 meseci.

Na pitanje koliko je žena oštećeno ovakvim novim propisima, Antićeva je odgovorila:

“Ne možemo da znamo koliko je oštećeno i da li su oštećene. Naknada zarade za vreme porodiljskog odsustva radi nege deteta je mera usklađivanja rada i roditeljstva, namenjena je zaposlenoj ženi koja u periodu kada se porodi koristi odsustvo u skladu sa zakonom. Znači žena koja stavrno radi, što znači da je zasnovala radni odnos i da je provela određeno vreme na radu”, kazala je ona.

Na pitanje koliko to određeno vreme odnosi, ukazujući da je moguće da žena jednog dana počne da radi a sledećeg dana zatrudni, Antićva je odgovorila:

“Nijedan poslodavac neće zapošljavati takvu ženu. Njemu je žena potrebna da radi, zasnivate radni odnos da bi radili a ne da bi sutradan otišli na bolovanje”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

164 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: