Novi bulevar menja grad: Retki u Evropi, skaču cene FOTO

Novi Sad -- Ulaz u Novi Sad će izgledati drugačije kad se završi druga faza Sentandrejskog bulevara i kada se završi kružna saobraćajnica.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Andrej Pap
Foto: Tanjug/Andrej Pap

To je istakao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je, sa ministarkom građevinarstva Zoranom Mihajlović i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, obišao radove na izgradnji Sentandrejskog bulevara, a nakon toga su održali i sednicu Radne grupe za koordinaciju infrastrukturnih projekata na teritoriji AP Vojvodine.

"Ulaz u Novi Sad će izgledati drugačije kad se završi druga faza ovog projekta i kada se završi kružna saobraćajnica, koja će prikupljati saobraćaj iz pravca Srbobrana, Temerina i Bečeja", rekao je Mirović prilikom obilaska radova.

Foto: Tanjug/Andrej Pap
Foto: Tanjug/Andrej Pap

On je naglasio da će stanovnicima ovog dela Novog Sada uskoro cena placeva i nekretnina porasti, jer će oni živeti na bulevaru, tri kilometra od centra grada, a ne u prigradskom naselju.

"Za godinu-dve ćemo do ovog dela grada dolaziti preko još jednog novog mosta na kanalu. Izgradiće se četiri trake sa uređenim saobraćajnicama i pešačkim biciklističim stazama. To je privilegija koju nemaju mnogi gradovi u Evropi", istakao je Mirović.

Foto: Tanjug/Andrej Pap
Foto: Tanjug/Andrej Pap

Vučević je rekao da će ovaj bulevar potpuno promeniti konfiguraciju ovog dela Novog Sada.

"Projekat izgradnje Sentandrejskog bulevara je jedna od najvećih investicija u gradu. Grade se režijske saobraćanjice, parking-mesta, kanalizacija i javna rasveta", kazao je Vučević.

Foto: Tanjug/Andrej Pap
Foto: Tanjug/Andrej Pap

Ministarka Zorana Mihajlović istakla je zadovoljstvo zbog zajedničke saradnje, ali i napomenula da tokom izgradnje Žeželjevog mosta pre 2013. godine nije bilo ovakve saradnje između Pokrajine, Grada i Republike.

Mihajlovićeva je istakla da su "Putevi Srbije" u prethodne tri godine uloži devet milijardi dinara u rehabilitaciju i rekonstrukciju puteva u Vojvodini.

strana 1 od 248 idi na stranu