Đorđević: Radnik kući sa većom platom

Radićemo na tome da poboljšamo materijalni status građana i da izgradimo stabilnu i bogatu državu, rekao je ministar za rad Zoran Đorđević.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.09.2018.

12:14

Đorđević: Radnik kući sa većom platom
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

On je na socijalno-ekonomskom savetu, na kome je odlučeno da minimalna cena rad za 2019. bude 155 dinara, istakao da Vlada drži reč.

"Ono što kažemo to će i biti", istakao je on.

"Od 15. avgusta kada smo krenuli da razgovaramo o minimalnoj ceni rada, imali smo 5 sastanaka. Nije stvar u minimalnoj ceni rada koliko da na transparentan način predstavite šta država može, a šta želimo kao rezultat, kao i gde vidimo Srbiju za godinu dana", objasnio je Đorđević.

Đorđević je istakao da i on i ministar Siniša Mali žele da razgovaraju sa sindikatima i da znaju da vlada drži reč.

"Borimo se za radnika i za ono što će da ponese kući, ono materijalno što će da mu obezbedi bolji život", dodao je on.

Đorđević je istakao i da će nastaviti dalju zajedičku borbu protiv sive ekonomije, rada "na crno" i na boljim uslovima rada.

"Nećemo graditi poziciju tako što ćemo lažno da obećavamo. Da bi imali zajednički ambijent i da radnik kući ode sa većom platom moramo zajedno da se dogovaramo", kaže on.

Đorđević je na kraju istakao i da je cilj da minimalna potrošačka korpa bude jednaka minimalnoj cena rada, a da se ne ugroze poslodavci i njihov rad, nego da bude na obostrano zadovoljstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: