Ros: Imate prelepu zemlju, a poznat je kadar u Srbiji

Državni sekretar SAD za trgovinu Vilbur Ros izjavio je da će prisustvo američkih kompanija pomoći da se podrži čanstvo Srbije u EU.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 06.09.2018.

19:34

Ros: Imate prelepu zemlju, a poznat je kadar u Srbiji
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

On je ukazao da su neke od vodećih kompanija te zemlje već prisutne u Srbiji.

Ros je, u zajedničkom obraćanju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vucićem, nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju, rekao da je veoma zadovoljan zbog toga, što je svedok potpisivanja tog značajnog dokumenta.

On je rekao da je razgovarao sa članovima Američke privredne komore u Srbiji, kao i da su američke kompanije vodeće u kreativnosti, digitalnim tehnologijama, biznis praksi i n transparentnosti u ugovaranju i finansiranju i obezbeđuju najkvalitetnije projekte i najnaprednije usluge i priozvode.

Zahvalio je svima u Srbiji, kao i američkom ambasadoru u Beogradu Kajlu Skatu i timu Ambasade što su omogućili da Memorandum postane realnost i dodao da su stvoreni uslovi za mogućnosti zajedničke ekonomske saradnje i rasta.

"Unapred se radujemo da i dalje budemo uključeni u rad sa Vladom i američkim kompanijama dok šire svoje posalovanje u Srbiji" rekao je Ros i podvukao da želi da se uveri da su te kompanije partner u rastu i razvoju i da će njihovo prisustvo pomoći da se podrži članstvo Srbije u EU.

Istakao je da je poznato koliko su stručni kadrovi u Srbiji i tehnički talenat, i podsetio na Srbina Nikolu Teslu u tom smislu, kao i da je poznata strateška pozicija Srbije s obzirom da je na raskršću puteva Evrope i Azije.

"Imate prelepu zemlju, divnu hranu i bogatu istoriju. SAD se unapred raduju što će imati dugo i uspešno partnerstvo sa vama i narodom Srbije" rekao je Ros.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: