"Nesposobni da reše pristupne saobraćajnice i granični prelaz"

Most "Bratoljub" još nije u funkciji iz političkih razloga, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 31.08.2018.

17:42

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Mihajlovićeva je ocenila da Federacija Bosne i Hercegovine nije u stanju da reši pitanje pristupnih saobraćajnica i graničnih prelaza kako bi most bio pušten u saobraćaj.

Ona je rekla da Srbija i Republika Srpska nisu odgovorne za to što nije u funkciji most "Bratoljub", koji povezuje Ljuboviju i Bratunac, a koji je, ukazuje Mihajlovićeva, završen u roku, pre godinu dana.

"Čini mi se da to ima veze sa politikom koja ne bi smela da se upliće kada je reč o građanima. Kakve veze ima ko pripada kojoj nacionalnosti, važno je da se povezujemo", rekla je ministarka novinarima u Loznici, gde je prisustvovala svečanom puštanju u saobraćaj rekonstruisane pruge Šabac-Loznica-Ruma.

Mihajlovićeva je dodala i da će Srbija učiniti sve da prohodnost saobraćaja na graničnim prelazima između Srbije i Republike Srpske bude veća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: