Velike izmene: Više nećete moći da kupite nelegalan stan

Zaštitnik građana Zoran Pašalić podržao je inicijativu za izmenu Zakona o prometu nepokretnosti, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 31.08.2018.

15:26

Velike izmene: Više nećete moći da kupite nelegalan stan
Foto: Thinkstock

Pašalić je podršku dao nakon razgovora sa predsednikom Javnobeležničke komore Srbije Srbislavom Cvejićem i predstavnicima gradske uprave, a razlog za donošenje takve odluke je želja da se u punom obimu zaštite prava građana na bezbedno i mirno uživanje imovine, kao i suzbijanje nelegalne gradnje.

Pašalić je istakao da se svi zakoni koji su na snazi moraju poštovati, što je slučaj sa Zakonom o prometu nepokretnosti, međutim, to ne isključuje i mogućnost razmatranja izmena određenih odredbi kako bi se izbegle postojeće manjkavosti i nedoslednosti.

"Očekujem da će i u ovoj oblasti usaglašavanje i izmena važećih propisa doprineti većoj pravnoj sigurnosti građana i ubuduće onemogućiti promet bespravnih objekata", rekao je Pašalić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: