Agrokor: Odlični rezultati u Srbiji, sve od prodaje ostaje u zemlji

Kompanija Agrokor saopštila je da u Srbiji ostvaruje odlične rezultate i da je poslovanje stabilno.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 30.08.2018.

09:14

Agrokor: Odlični rezultati u Srbiji, sve od prodaje ostaje u zemlji
Foto: EPA/ANTONIO BAT

Kako navode, u toku je zatvaranje međusobnih potraživanja povezanih Agrokorovih kompanija, odnosno vraćanje međusobnih dugovanja, putem prodaje dela nekretnina kojima upravlja Idea d.o.o.

Sprovode se, navode, postupci prikupljanja ponuda i prodaje dela nekretnina kojima upravlja kompanija Idea d.o.o., pri čemu se prihodom od prodaje odmah plaćaju potraživanja koja od Ideje imaju druge Agrokorove kompanije u Srbiji.

"Trenutno se radi o ukupno 17 nekretnina, od kojih neke nisu u komercijalnoj upotrebi, a deo je komercijalizovan kroz dugogodišnje najmove od strane Mercatora - S d.o.o", navodi", stoji u saopštenju ove kompanije dostavljenom Tanjugu.

Do sada je, kažu, prodato šest nekretnina, od kojih su tri bile, a i nakon prodaje su ostale u najmu Mercatora.

"Sve prodate nekretnine nalaze se u Nišu, a ukupan prihod koji je ostvaren od prodaje ovih šest nekretnina u potpunosti je upotrebljen za vraćanje pozajmica kompanije Idea d.o.o. kompaniji Dijamant AD, dakle sav prihod ostaje u Srbiji", precizira se u kompanijskom saopštenju.

Napominje se da je za potrebu prikupljanja ponuda i profesionalnog upravljanja prodajom ovih nekretnina angažovana je vodeća nekretninska agencija CBS International Cushman and Wakefield.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

13 h

Podeli: