Napokon: Evo kako izgleda Gazela odozdo VIDEO

Radovi na magistralnom toplovodu na konstrukciji mosta "Gazela" su u završnoj fazi, a možete videti i šta se radi i kako izgleda Gazela "iz riblje" perspektive.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 26.08.2018.

13:33

Napokon: Evo kako izgleda Gazela odozdo VIDEO
Foto: Screenshot/Tanjug

Radove na toplovodu na konstrukciji Gazele, radnici obavljaju na visini od 15 do 20 metara iznad vode.

Inače, reč je o komplikovanom zahvatu koji podrazumeva ne samo rad "Beogradskih elektrana", nego koordinisano delovanje više i republičkih i gradskih ustanova.

Marko Terzić, odgovorni izvodjač za masinske radove iz firme Synergi Teć, koja je jedna od podizvodjača, objasnio je nedavno da su radovi izvodjeni na zameni toplovoda od Savske ulice do novobeogradske strane Gazela, ispod konstrukcije mosta.

Za tu deonicu kaže da je izuzetno komplikovana, jer ima i deo iznad reke Save i deo koji se ukršta sa gradilištem Beograda na vodi, te da je uz pomoć platformi uradjena demontaža i montaža novog toplovoda.

Investicija, kao ova na Gazeli, treba da doprinose da imamo sigurnije, kvalitetnije snabdevanje i da Beogradske elektrane mogu da odgovore na sve zahteve naših korisnika

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: