NBA zvezda kupila hotel na Staroj planini

Hotel “Stara” sa sportskim terenom na Staroj planini prodat je firmi koja je u vlasništvu NBA zvezde Nikole Mirotića, kaže zamenik gradonačelnika Pirota.

Izvor: Južne vesti, LJ.F.
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Međutim, zasad o prodaji nema potvrde iz firme Tigar Pirot, koja je bila dosadašnji vlasnik, niti je promenjena vlasnička struktura na APR-u, pišu Južne vesti.

U kompaniji Tigar AD nisu govorili o prodaji hotela, jer izvršni direktor nije bio na poslu, ali su u Pirotu potvrdili promenu vlasnika.

Inače, prema podacima sa APR-a, Tigar Pirot je još naveden kao formalni vlasnik, dok je na čelu firme Savinja 3 plus koja je, prema nezvaničnim informacijama kupila hotel, Mohamed Mohsin.

Hotel “Stara” nalazi se 12 kilometara od Pirota u parku prirode na 1.000 metara nadmorske visine, a poznat je po tome što je juniorska košarkaška reprezentacije Jugoslavije boravila u njemu u pripremama za Svetsko prvenstvo u Bormiju 1987. godine.

Reprezentaciju je tada vodio Piroćanac Svetislav Kari Pešić, a deo priprema odrađen je na terenu pored hotela koji je specijalno sagrađen za pripremu ekipe za koju su tada između ostalih nastupali Vlade Divac, Toni Kukoč, Aleksandar Đorđević i Dino Rađa.

strana 1 od 249 idi na stranu