"Zato smo zamolili aerodrom da se pozabave uslovima za taksiste" FOTO

Na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu taksisti su dobili novi parking sa 67 mesta između Robno-carinskog magacina i Jat tehnike na putu prema Surčinu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.08.2018.

15:30

Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila da će aerodrom ove godine imati rekordnih 5,8 miliona putnika. Mihajlović je obišla radove na aerodromu i moderno uređeno taksi stajalište u okviru aerodroma, s obzirom da ima natkriveni deo za sedenje na otvorenom, prostoriju za odmor i toalete.

Vrednost investicije aerodroma "Nikola Tesla" je 57 miliona dinara.

"Nije ovo samo pitanje parking mesta, oni svakako treba da imaju dobre uslove za rad na aerodormu pošto se razvija i širi. Mi očekujemo 5,8 miliona putnika ove godine na aerodromu Nikola Tesla", rekla je Mihajlović.

Kaže da je veoma važno da se aerodrom razvija ne samo kao tranzitni koridor već i kao turistički, pošto je veoma važna prva slika koju putnici iz inostranstvo imaju kada slete u Beograd. "Ona treba da bude najbolja moguća i zato smo zamolili aerodorm da se pozabavi uslovima za taksiste", poručila je ministarka.

Ističe da se očekuje i završetak pristupne saobraćajnice i da se u aerodrom puno ulaže, kako bi održao trend rasta.

V.d. generalnog direktora aerodorma “Nikola Tesla”Saša Vlaisavljević je rekao da su taksisti dobili novih 67 mesta koji su veoma uslovni, kao i da je sa druge strane 76 parking mesta za zaposlene na aerodormu.
Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ
"Dobili su vrlo uslovinih 67 mesta, kao i još devet mesta u blizini Terminala 1 odnosno ispred restorana Borik, kao i još devet novih mesta i devet na međunarodnim dolascima T2. Ranije su koristili oko 50 neuslovnih mesta. Sada imaju odlične uslove za rad", rekao je on i zahvalio vladi i ministarki Mihajlović na podršci.

Najavio je da će u prostorijama za taksiste, koje su danas otvorene, biti ugrađeni i klima uređaji.

"Aerodrom je u prethodne četiri i po godine napravio kumulativno preko 120 miliona evra neto profita, od čega smo 70 miliona uložili u naše invesiticije i razvoj, širenje kapaciteta i novu tehnologiju", rekao je on.

Vlaisavljević kaže da će ova godina biti rekordna po svim parametrima poslovanja i da će aerodrom ostvariti profit veći od 29 miliona evra i imati između 5,8 do šest miliona putnika.

Predsednik Saveza udruženja taksista Srbije Aleksandar Bijelić je u ime svih taksista Beograda zahvalio direktoru aerodroma i potpredsednici vlade na obezbedjuvanju takvog taksi stajališta 'koje niko u Evropi nema'.
Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ
Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: