Tvrde da znaju ko je kriv za rušenje zida, niče nova galerija VIDEO

Ni posle trećeg obrušavanja zaštitnog zida u Grdeličkoj klisuri, na trasi Koridora 10, još nismo saznali ko je odgovoran za očigledno traljavo odrađen posao.

Srbija

Izvor: B92, Prva

Sreda, 22.08.2018.

18:01

Tvrde da znaju ko je kriv za rušenje zida, niče nova galerija VIDEO
Foto: Screenshot/Prva

Sanacija srušenog zida je počela, iako je klizište i dalje aktivno. Specijalna mašina postavlja betonske cevi velikog obima koje će biti temelj buduće galerije, koja će biti izgrađena na ovoj deonici Koridora 10.

Betonska galerija će štititi i auto-put i vozače od mogućih odrona.

Prema prvim procenama, klizište je urušilo oko 3.000 kvadratnih metara ove kosine. Dok traje zvanična istraga o tome zašto je došlo do ovog odrona, meštani sela, koje se nalazi 600 metara iznad Koridora 10, tvrde da znaju odgovor.

Potporni zid na Koridoru 10 danas se srušio u potpunosti. Na snimku možete videti i kako se kamenje, nakon pada zida, i dalje obrušava.
Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: