Šine preko Ade: 2.700 m za novu vezu NBG i Brda

Radovi na postavljanju tramvajskih šina preko Mosta na Adi počeli su još u aprilu, a biće završeni u junu sledeće godine.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 22.08.2018.

08:42

Šine preko Ade: 2.700 m za novu vezu NBG i Brda
Foto: Thinkstock

Majstori rade i na novobeogradskoj i na rakovičkoj strani mosta, a fokus je trenutno na izgradnji preostalih delova tramvajskog koridora, nedostajućih krakova u okviru petlje Radnička, pišu Večernje novosti.

Šine će biti postavljene u dužini 2.700 metara.

Od početka radova uklonjen je stari i postavljen novi tucanik duž mostovske konstrukcije, a započeta je ugradnja veza između betonskog i čeličnog dela mosta.

Linije 12 i 13 ne saobraćaju od počeka avgusta, pošto je tramvajski saobraćaj od Požeške obustavljen zbog rekonstrukcije mosta preko Topčiderke i nadvožnjaka iznad železničke pruge. Radiće se i na obnovi ispravljačke stanice na čukaričkoj strani, postaviće se novi koloseci i kontaktna mreža.

Šine će biti postavljene duž izgrađenog koridora po sredini mosta, koji se nalazi između dva smera drumske saobraćajnice, ali i preko severnih i južnih petlji. One će se uklopiti u postojeću prugu sa obe strane reke.

Početak deonice je u Ulici Đorđa Stanojevića, a završava se u zoni razdvajanja pruga za Banovo brdo i Rakovicu. Tu će se napraviti nove veze, kako bi tramvaji sa Novog Beograda i Banovog brda mogli da idu direktno ka Rakovici i centru grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: