Šta da se srušilo na gotov auto-put, treba li nova trasa? VIDEO

Predstavnici Koridora Srbije kažu da su merni instrumenti pre mesec dana registrovali “pomeranje brda” iznad potpornog zida na Koridoru 10, koji se srušio.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.08.2018.

14:37

Šta da se srušilo na gotov auto-put, treba li nova trasa? VIDEO
Foto: Prva, screenshot

Kako navode, svakodnevno se vrše geodetska merenja i merenja stabilnosti same konsktrukcija i uređaji su pre mesec dana pokazivali da je konsktrukcija preopterećena. Zbog toga su angažovani nemački stručnjaci i pre pet dana je počella sanacija, ali brdo ih je iznenadilo.

Betonska potporna konstrukcija na delu Koridora 10 u izgradnji u Grdeličkoj klisuri obrušila se delimično u nedelju a potom dodatno urušila danas. Stene su potpuno prekrile i levu i desnu traku auto-puta koji je tek izgrađen. Prekrivene su balvanima, stenama i gomilom zemlje.

Kako su nam rekli iz Koridora Srbije, procena je da je na ovom delu urušeno 4.000 kvadrata betonske galerije, ali i dodaju da to neće usporiti gradnju auto-puta jer će se paralelno raditi izgradnja kolovoznih traka i sanacija urušenih brda.

Na pitanje da li bi zbog brda koje se obrušavalo već tri puta i auto-put mogli preusmeriti, iz Koridora Srbije navode da je malo kasno za takve planove.

“U junu ove godine Kroidori su doneli odluku da se potporni zid dodatno stabilizuje izgradnjom zaštitne galerije i nasipa i da se osigura trajna stabilnost, nažalost događaji su nas pretekli”, navode iz Koridora.

U poslednjih pet meseci na trasi od Grdelice do Predejana dogodila su se tri klizišta koja su urušila betonske galerije. Za razliku od stručnjaka, meštani sela u okolini gradilišta imaju potpuno drugo mišljenje kako je trebalo graditi ovu deonicu.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: