Bajatović: Istina je, uzimamo kredit za gas

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović potvrdio je u izjavi za Blic da Srbijagas uzima kredit za nabavku gasa i da je raspisan tender za kredit od 30 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 18.08.2018.

08:01

Bajatović: Istina je, uzimamo kredit za gas
(Foto: Thinkstock)

On je i ocenio da kompanija još nije toliko finansijski jaka da bez pozajmica obezbeđuje potrebne količine energenata.

Kredit uzimamo za punjenje Banatskog Dvora, a gas koji kupimo realizovaćemo u toku grejne sezone i istovremeno ćemo vraćati kredit, kazao je Bajatović.

"Iako nikome ne dugujemo ništa, pa ni za gas, i imamo dobre poslovne rezultate, još uvek nemamo tekuću likvidnost na nivou da bez pozajmice napunimo podzemno skladište gasa Banatskog Dvora - kaže Bajatović.

U javnoj nabavci koju je direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović raspisao pre desetak dana, navodi se da je kredit potreban da bi kompanija obezbedila tekuću likvidnost. Pravi razlog za zaduživanje u vreme kada se nabavljaju energenti jeste obezbeđivanje novca za kupovinu gasa i punjenje rezervoara u Banatskom Dvoru za predstojeću zimsku sezonu, piše "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: