Česi bi da kupe SBB?

PPF, novi vlasnik "Telenora" u Srbiji, zainteresovan i za kablovskog operatera. Nema zvanične potvrde, ali ni demantija da se pregovara o prodaji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 16.08.2018.

16:30

Česi bi da kupe SBB?
(Foto: Thinkstock)

Izvesno je da "Junajted grupa", u vlasništvu američkog investicionog fonda KKR, u okviru koje posluje i ovdašnji SBB, namerava da proda svoje poslovanje u regionu. Cena transakcije, koju je ovog leta pominjao i američki "Volstrit žurnal", procenjena je na iznos do 3,5 milijardi dolara.

"Hvala vam na postavljenom pitanju, ali ne komentarišemo glasine sa tržišta", navela je u odgovoru Večernjim novostima Zuzana Migdalova, portparolka PPF grupe, koja je nedavno okončala transakciju preuzimanja "Telenorovih" kompanija u našoj zemlji, ali i u Mađarskoj, Crnoj Gori i Bugarskoj, po ceni od 2,8 milijardi evra.

Da mobilni operateri šire svoje poslovanje na tržište kablovskih operatera nije tajna.

"Telekom Srbija", koji u ponudi već ima televizijski sadržaj, najavio je nedavno kupovinu upravo kablovskih operatera u našoj zemlji, ne precizirajući o kojim tačno kompanijama je reč. I "Vip mobajl" je najavio razvoj fiksne telefonije, bilo kroz saradnju ili akviziciju neke kompanije ili izgradnju sopstvene optičke infrastrukture. A upravo kablovska, odnosno optička infrastruktura, vodi ka razvoju usluga fiksnog interneta i televizije, što je očigledno smer kojim će mobilni operateri morati da se kreću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

13 h

Podeli: