“Pravila za tehnički kao 1988, u čemu je problem?” VIDEO

Beograd -- Propisi za tehnički pregled nisu novi, već je samo primena rigoroznija, izjavio je Vlada Marinković iz Nacionalne asocijacije tehničkih pregleda.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

“Propisi su isti kao 1988. Ono što nemamo, nemamo čitavu generaciju koja zna funkciju tehničkog pregleda. Bili smo došli do toga da se samo prolazi tehnički zbog registracije. I kad god pokušate da uspostavite sistem, naravno sami elementi sistema pokušavaju da to zaustave”, rekao je Marinković za Prvu TV.

“Naravno da imamo u primeni problema, prvih dana oko 30 odsto automobile nije prolazilo tehnički jer niko nije bio siguran, ni pregledači ni vozači šta je potrebno. Mesec dana kasnije je sve manje problema, sada jedan od 10 ne prođe, ali ima tri dana da popravi tehničke neispravnosti”, objašnjava on.

Na pitanje kako gledaju na dva slučaja u kojima su vlasnici zapalili automobile jer nisu prošli tehnički pregled, Marinković je kazao da je šokiran i da misli da trošak od 200 evra za popravku problema nije razlog da se zapali automobil.

Upitan o tome da li vozači sa prosečnim srpskim standardom mogu da priušte da voze ispravne automobile s obzirom na to da su prinuđeni da voze polovna i stara vozila, Marinković je odgovorio: “Koliko košta gorivo, zašto zbog toga ne pale automobile?”

O tome koje su sve zamke tehničkog pregleda i na šta da obratite pažnju pogledajte u video-materijalu:

Vesti

strana 1 od 249 idi na stranu