Kinezi žele da montiraju e - buseve u Ikarbusu

Kineska kompanija koja je zainteresovana za RTB Bor je jedna od najuspešnijih u toj oblasti, rekao je ambasador Kine u Beogradu Li Mancang.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.07.2018.

09:04

Kinezi žele da montiraju e - buseve u Ikarbusu
(Foto: Thinkstock)

Kako je istakao, ona ima predstavništva i u drugim zemljama.

Li je za RTS naveo da su, koliko je njemu poznato, predstavnici kineske kompanije već bili u Boru. Kaže i da je reč o ozbiljnoj kompaniji koja je veoma zainteresovana za saradnju.

On je rekao i da je Srbija za Kinu veoma važna, a da je najbolja ilustracija toga što predsednik Aleksandar Vučić uskoro već treći put putuje u Kinu gde će se sastati sa predsednikom te države.

"Iz ovog regiona skoro nijedan predsednik u poslednje cetiri godine nije išao u Kinu, a predsednik Vucic, ako se ne varam, vec treci put ide u Kinu. Iz toga se vidi da je Srbija mnogo važna i da imamo prijateljske odnose", napomenuo je Li.

Na pitanje da li se tada, u septembru, očekuju neki konkretni dogovori poput ugovora za deonicu Preljina-Požega, on je rekao da očekuje više, ne samo jedan ugovor.

Upitan koliko ugovora Srbija ima sa Kinom, Li nabraja - most, brza pruga, auto-put, Železara, "Huavej", u energetici, u Kostolcu...

"Pre dve nedelje potpisan je Memorandum o saradnji izmedu kineske kompanije i "Ikarbusa", ta kompanija je proizvodac elektricnih autobusa, hoce da montiramo ovde zajedno elekticne autobuse", kaže ambasador.

Povodom tri dokumenta koji su potpisani na samitu 16+1 u Sofiji, a među kojima i memorandum za industrijski park za voće i povrće, Li navodi da sve ide po planu.

"Odmah posle samita u Sofiji došla je grupa od pet njih, imali su kontakte sa Ministarstvom poljoprivrede, bili kod mene. Konkretno mi smo razgovarali u kom pravcu gde i kako, sve ide po planu", kazao je Li.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: