Klinč taksista i CarGo: Naplatili i helikopterom, šta sad? VIDEO

Predstavnik Privredne taksi komore Srbije Boško Vukojević izjavio je da CarGo ne bi trebalo da se bavi prevozom putnika nego da prodaje aplikacije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 25.07.2018.

09:50

Klinč taksista i CarGo: Naplatili i helikopterom, šta sad? VIDEO
Foto: Prva, screenshot

Vuk Guberinić, generalni direktor CarGo, na to je u razgovoru u Jutru Prve TV, odgovorio da je posle dva meseca i šest inspekcija potvrđeno da ta kompanija koja se bavi organizacijom prevoza radi legalno.

“Pre neki dan smo naplatili prevoz helikopterom, šta ćete sad?”, upitao je Guberinić Vukojevića posle njegovih upornih tvrdnji da CarGo ne radi po zakonu i da ne može da se bavi prevozom putnika.

“Pa vi ste već uništili GSP”, odgovorio je Vukojević Guberiniću posle njegovog objašnjenja da se njihova delatnost zasniva na Zakonu o turizmu i limo servisu.

Na pitanje o Nacrtu izmena zakona o prevozu putnika, Guberinić kaže da su taj dokument pročitali sa bloga taksi udruženja i dodao da ga nema na sajtu ministarstvu.

“Taj predlog nas limitira u mnogo segmenata, da ne možemo da koristmo moderne tehnologije i da ne možemo da naplaćujemo jer zakon limitira da vožnju po gradu putničkim automobilom može da obavlja taksi prevoz a mi smo IT firma koja radi po Zakonu o turizmu. Imamo stotine hiljada registrovanih korisnika koji redovno koriste naše usluge”, naveo je Guberinić.

Vukojević je na pitanje da li je ovaj zakonski predlog njihova pobeda odgovorio: “To će biti pobeda zakona i po sadašnjem zakonu oni nemaju pravo da rade, njima nigde ne piše da mogu da se bave organizacijom prevoza”, misleći na CarGo.

Razgovor je u pojedinicm momentima pretio da pređe u otvorenu svađu, a šta je sa naplatom usluga i sa 300 novih škoda, pogledajte u videu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: