Vučić: Plate 470 €...nešto manje od 500

U maju prosečna plata bila je 426 evra, i to bez povećanja koje očekujemo u novembru, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.07.2018.

10:24

Vučić: Plate 470 €...nešto manje od 500
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je, prilikom obilaska radova na obilaznici oko Beograda, rekao da se pre kraja ove godine, može očekivati prosečna plata od 470 evra.

"To je nešto manje od 500, ali ubedljivo više od nekih zemalja u regionu. Približavamo se Crnoj Gori, a pretekli smo Bugarsku, Albaniju, Makedoniju...“, rekao je.

„Ali da bismo to uspeli, moraćemo da radimo i gradimo još napornije“, rekao je.

Kako je rekao, Srbija mora da nađe način kako da finansira i završi Moravski koridor.

„Zatim i moramo da vidimo kako ćemo Požega-Višegrad, i Požega – Boljare. Krećemo uskoro i deonicu Ruma – Šabac, ali kada pređemo Pupinov most, pa levo, da gradimo brze saobraćajnice“, dodao je.

Prema njegovim rečima, radi se i na železničkoj mreži. Izjavio je da je završetak obilaznice oko Beograda od izuzetnog značaja za rasterećenje saobraćaja kroz Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: