Ministarka obilazi i preko granice: Stubovi nebu pod oblake FOTO

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, započela je posetu Crnoj Gori obilaskom gradilišta mosta Moračica.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.07.2018.

12:25

Ministarka obilazi i preko granice: Stubovi nebu pod oblake FOTO
Foto: Vlada Srbije

Most Moračica se nalazi na auto-putu Boljare-Bar, na Koridoru 11 koji treba da poveže Srbiju i Crnu Goru.

Srbija ove godine završava 103 kilometra auto-puta na Koridoru 11 i priprema se za početak gradnje novih 30,9 kilometara od Preljine do Požege.
Foto: Vlada Srbije
Uporedo s tim radiće se na projektno-tehničkoj dokumentaciju za preostalih 107 kilometara od Požege do Boljara, najduže i najskuplje deonice čija izgradnja će prema procenama koštati oko 1,5 milijardi evra.

Mihajlovićeva je gradilište obišla zajedno sa ministrom saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osmanom Nurkovićem, sa kojim će tokom dana održati bilateralni sastanak u Podgorici i potpisati Memorandum o razumevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između Srbije i Crne Gore.
Foto: Vlada Srbije
Predstavnici izvođača radova, kineske kompanije “Čajna roud end bridž korporejšn” (CRBC), koja izvodi radove i na Koridoru 11 kroz Srbiju, upoznali su ministarku sa aktivnostima na izgradnji ovog, najzahtevnijeg građevinskog objekta koji se trenutno gradi na auto-putu kroz Crnu Goru.
Foto: Vlada Srbije
Most Moračica nalazi se na 41 kilometar dugoj deonici Smokovac-Uvač-Mateševo, čija ugovorena vrednost izgradnje iznosi 809,57 miliona evra, a na kojoj kao podizvođači radi i nekoliko firmi iz Srbije.

Dužina mosta Moračica je 960 metara, a visina pet prednjih stubova je između 51 i 161 metar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: