Nema nade za Pančevac, ovo je uslov svih uslova VIDEO

Nekoliko narednih dana specijalno vozilo ispitivaće stanje u kome se nalazi Pančevački most, a u Putevima Srbije objašnjavaju da to nije početak njegove obnove.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.07.2018.

10:04

Nema nade za Pančevac, ovo je uslov svih uslova VIDEO
Foto: Prva, screenshot

Država je obimne radove na Pančevcu odlagala nekoliko puta, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da ni ova godina nije pravo vreme da se započne tako veliki projekat.

Zvučaće čudno, ali ovo jeste konzilijum građevinskih lekara, pošto Pančevac nije ništa drugo do ozbiljan pacijent. U Putevima objašnjavaju da će taj specijalni pregled potrajati nekoliko dana - utvrđuje se stanje u kome se most nalazi - obnovu niko ne spominje.

Prošle zime nadležni su nas upozoravali: Pažnja!!! Obrušava se deo konstrukcije mosta!!!, a to su nam naknadno pojasnili rečima: "okrunili su se manji delovi betonskog parapeta, a ta oštećenja su estetske prirode".

Pitanje za Vesića: Da li u ovom trenutku postoji konkretna komunikacija grada i države oko obnove Pančevca?

On odgovara da naravno da postoji.

Pančevac nije u nadležnosti Grada, ali zamenik gradonačelnika objašnjava da još nije pravo vreme, jer, kako kaže, obnove pod saobraćajem nikada nisu potpune.

"Ja sam siguran da obnova ali temeljita obnova Pančevca mora da sačeka završetak izgradnje mosta na Adi huji , a kao što znate mi ćemo 2020. početi da radimo taj most. Zatvoriti Pančevac bez mosta na Adi huji je nemoguće", navodi Vesić.

Opširnije u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: