"BG nije matiran potezom Prištine, jak interesni lobi"

Ministar trgovine Rasim Ljajić kaže da Beograd nije matiran poslednjom odlukom Prištine da uvede "zaštitne mere" na uvoz pojedinih vrsta voća, povrća i kukuruza

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.07.2018.

08:09

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ljjić je za Prvu TV dodao da će se zajedno sa ministrima regiona u cilju rešavanja tog problema koji je kombinacija politike i interesnih lobija obratiti između ostalog i Evropskoj komisiji.

Ljajić je rekao da će se u Beogradu u sredu održati sastanak ministara BiH i Makedonije, koje su mnogo više pogođene od Srbije.

Prema njegovim rečima, ova oduka Prištine je pod uticajem jakog interesnog lobija kome ni političari ne mogu da se odupru i predstavlja kontinuitet niza mera koje je Priština već poduzela a između ostalog se tiču i uvoza građevinskih blokova.

Svedoci smo i iste mere na akcize na uvoz brašna koju su izdejstvovala tri najveća mlina na Kosovu, rekao je LJajić.

"Srbija će nastaviti pritiske na Evropsku komsiju, mada nemamo previše mehanizamam, ministar trgovnie Kosova je poručio da čeka kontra mere jer zna da ništa ne izvoze", naveo je ministar i dodao da je carinsko trgovniski rat onaj u kome svi gube.

Najveću štetu će imati potrošači i kupci na Kosovu, rekao je Ljajić i dodao da je njegov bosanski kolega u pravu kad kaže da je reč o hajdučiji.

Ministar je ocenio da tom odukom Priština krši CEFTA sporazum i dodao da se ipak od sekreterijata Cefte ne može mnogo očekivati u rešavanju problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: