Novi udar: Posle Kopaonika, nema džabe ni na ovu planinu VIDEO

Onima koji svoje slobodno vreme, vikende i odmore vole da provode na Zlatiboru stiže još jedan izdatak.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 20.07.2018.

19:14

Novi udar: Posle Kopaonika, nema džabe ni na ovu planinu VIDEO
Foto: Thinkstock

Izgleda da ćemo uskoro moći besplatno da se krećemo samo u krugu svoje zgrade i svog dvorišta.

Posle ekološke takse za ulazak na Kopaonik, uvodi se i taksa za ulazak na Zlatibor čiji je deo od 41.923 hektara koji državi pripada, Vlada Srbije prošle godine proglasila za park prirode.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović kaže da su o uvođenju taksi saznali iz štampanih medija i da ih o tome niko nije obavestio.

On je takođe rekao da je proglašenjem Zlatibora za park prirode, veći deo opštine Čajetina automatski dobio veće poreze i ekološke takse a da država tu nije uložila kao u nacionalne parkove.

„Mi od toga nećemo imati koristi ali moramo opet napraviti paralelu i poređenje – Kopaonik je nacionalni park, a Zlatibor park prirode", ka#e Stamatović.

Visinu naknade utvrdile su "Srbijašume", a sa odlukom ovog javnog preduzeća saglasilo se i Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: