"Racija" u Hendiju: Hitno naći rešenje

Na inicijativu premijerke Ane Brnabić, ministar za rad Zoran Đorđević sastao se sa predstavnicama trudnica i porodilja iz firme "Hendi tel".

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 18.07.2018.

13:00

Foto: Thinkstock

Nakon toga je naložio da se 19. jula izvrši vanredni inspekcijskih nadzor ove firme radi uvida u dokumentaciju i pronalaska rešenja.

Na sednici Vlade Srbije, održanoj 17. jula, na kojoj se razgovaralo i o rešavanju statusa zaposlenih trudnica i porodilja iz firme „Hendi tel“, premijerka Brnabić naložila je da se hitno nađe rešenje za njihov status.

Đorđević je istakao da će Ministartsvo preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti, kako bi se trudnicama i porodiljama omogućilo da ostvare svoja prava.

On je rekao da redovno obaveštava predsednicu vlade, koja se nalazi u zvaničnoj poseti Gruziji, o rešavanju problema zaposlenih trudnica i porodilja iz firme „Hendi tel“.

Đorđević je kontaktirao i ministra finansija Sinišu Malog, kako bi istog dana nadzor izvršila i Poreska uprava.

On je istakao da će Ministarstvo raditi u skladu sa zakonom, kako bi se utvrdio radno pravni status zaposlenih i pronašlo rešenje u najboljem interesu trudnica i porodilja.

Podsetimo, porodilje i trudnice koje su radile u ovoj firmi sada su u problemu jer su njihove doznake i dokumenti su zarobljeni u zatvorenoj firmi koja je i dalje aktivna, i u kojoj sada rade samo trudnice i porodilje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: