Karić: Nema biznismena koji neće doći u BG na vodi

"Beograd na vodi" predstavlja jedan od najvećih projekata, ne samo u regionu, već i šire u Evropi, rekao je Bogoljub Karić, predsednik "Pokreta snaga Srbije".

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.07.2018.

18:42

Karić: Nema biznismena koji neće doći u BG na vodi
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Danas tako velikih projekata nema", istakao je Karić u izjavi Tanjugu i dodao da "Beograd na vodi" daje ogromnu turističku, poslovnu, ekonomsku i privrednu šansu za razvoj, ne samo Beograda, nego cele Srbije.

"Neće postojati nijedan veliki svetski biznismen koji neće doći u Beograd da obiđe i vidi šta smo mi u Srbiji napravili", kazao je Karić.

Upoređujući današnju Srbiju, koja na čelu ima Aleksandra Vučića, sa Srbijom od pre pet godina, Karić je rekao da se primećuju velike promene i istakao da se danas otvara mnogo novih fabrika, dovode se izuzetno poznati svetski brendovi u našu zemlju...

"I što je najvažnije, Vučić vodi strategiju da se ne zapostavi nijedan region u zemlji, nijedno mesto, nego pravilno raspoređuje razvoj za razliku od ranijih političara, koji su zapostavljali sve druge delove zemlje zbog Beograda. On vodi računa i o Kraljevu, Čačku, Nišu, Zrenjaninu, Subotici, Novom Sadu, Leskovcu, Boru, Majdanpeku, o svakom gradu u Srbiji, ne zapostavljajući ni sever Kosova i Metohije da se i tamo što više srpskih kompanija uključi u zajedničkim preduzećima sa Srbima sa KiM", rekao je Karić. Naveo je da ne osuđuje one koji su sumnjali u projekat "Beograd na vodi", iz razloga što je, prema njegovim rečima, Srbija 30 godina bila u ekonomskom i političkom haosu.

"Mi danas imamo perspektivu koju niko u regionu nema. Imamo stabilnu ekonomsku situaciju, borimo se da bude najbolja, daleko smo od onoga što bi trebalo da imaju naši ljudi, da bude što više zaposlenih i da imaju plate po hiljadu evra. To je cilj kojem težimo i koji ćemo ostvariti sigurno", kazao je Karić.

Dodao je da imamo i stabilnu bezbednosnu situaciju, te da su na taj način stvoreni uslovi za dalji razvoj zemlje i istakao da nije lako, te da je potreban ogroman rad i ulaganje, što svojim primerom pokazuje i predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: