Vučić: Neće ići... mnogi i dalje žive u ovakvim pesmama

Predsednik Aleksandar Vučič rekao je da je za formiranje regionalne carinske unije neophodna velika podrška.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2018.

16:50

Vučić: Neće ići... mnogi i dalje žive u ovakvim pesmama
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

On je na konferenciji za medije, posle sastanka sa predsednikom Francuske Manuelom Makronom, rekao da bi formiranje unije dovelo duplo više investitora.

"Radimo na tome, ali je potreban veliki stimulans velikih lidera. I Makrona i Angele Merkel. Bez toga neće ići, jer mnogi žive i dalje u ovakvim pesmama (komentarisao je pesme koje su se čule prilikom dočeka hrvatskh fudbalera). Potrebni su nam dobri odnosi zbog budućnosti“, rekao je Vučić.

Kako je naglasio, regionalna ekonomska zona je budućnost ne samo za Srbiju već možda i više za druge zemlje. "Ne mogu da shvatim da neko to ne razume", rekao je Vučić.

Istakao je i da to nije formiranje nove Jugoslavije.

Carinska unija koju za Zapadni Balkan predlaže Vučić, obuhvatila bi tržište na kojem živi oko 18 miliona ljudi i na kojem je, prema proceni MMF-a za 2016. godinu, ostvaren bruto domaći proizvod od ukupno 243,5 milijardi dolara. U toj zajednici bile bi države CEFTA sporazuma - Srbija, Albanija, BiH, Crna Gora, Makedonija i UNMIK Kosovo, a izvan regiona je tu još Moldavija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: