Radnici Zastava kamiona traže plate;problem preuzimanje fabrike

Bivši radnici "Zastava kamiona" kojima nisu isplaćene zarade, nagrade i regres u ukupnom iznosu oko 120 miliona dinara protestovali na trgu "Kod krsta".

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2018.

15:15

Radnici Zastava kamiona traže plate;problem preuzimanje fabrike
(Foto: Thinkstock)

Oni su zatražili da Vlada Srbije reši taj problem preuzimanjem fabrike.

Na protestu je rečeno da je to najbolje rešenje jer ako fabrika ode u stečaj oko 300 bivših radnika neće moći da naplati potraživanja. Dogovoreno je da se u sredu, 18. jula na trgu "Kod krsta" u 9 časova organizuje prikupljanje dokumentacije o pojedinačnim potraživanjima radnika, odnosno rešenja iz fabrike ili sudska rešenja.

Član Organizacionog odbora Milojko Popović je rekao da će ti dokazi o dugovanjima biti predati Ministarstvu privrede. Popović je rekao da su predstavnici bivših radnika u petak razgovarali sa državnim sekretarom u tom ministarstvu Draganom Stevanovićem i predočili mu da stečaj nije rešenje, već preuzimanje fabrike.

"Nastavićemo da pregovaramo o tom rešenju, biće teško ali smatramo da ima rešenja ukoliko postoji razumevanje i dobra volja u Vladi Srbije", kazao je Popović.

Na protestu je rečeno i da će se paralelno sa pregovorima o zaostalim zaradama razgovati u Ministarstvu rada o rešavanju problema nepovezanog staža počev od 2009. godine.

Popović je podsetio da je Vlada Srbije namirila svoja potraživanja od Zastava kamiona tako što je prošle godine preregistrovala jedan deo fabrike u "Zastava terenska vozila" (Zastava tervo), a drugi deo je nastavio da postoji kao Zastava kamioni uz najavu odlaska u stečaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: