"Idite u Nemačku, videćete da je ovde mnogo lepše"

Građani Srbije će svake godine osećati sve veći boljitak zahvaljujući teškim reformama koje se sprovode, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.07.2018.

14:33

Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

"U svakoj godini ćete osećati značajan boljitak, zasto što danas imamo sigurnu kasu i smanjujemo javni dug Srbije. Neću deci da ostavimo dugove koje su neki prehtodnici ostavili nama, već želim da im ostavimo čistu i sigurnu budućnosti", rekao je Vučić na svečanoj akadamija povodom 150 godina turizma u Vrnjackoj Banji, na platou ispred Crvenog brda.

Vučić je naglasio da država preduzima sve da mesta širom Srbije budu bogatija i da se u njima bolje živi, kao i da je već mnogo toga promenjeno na bolje.

Napomenuo je da neki pokušavaju kamen koji će država izneti na 'vrh planine' da vrate dole, ali da uvek vredni i pošteni pobede i ne dozvole da se točak istorije vrati natrag.

"Vi ste zalužili sve ove promene i da živite bolje, jer ste u to verovali", naglasio je Vučić, podsetivši da je malo ko verovao u boljitak kada su pokrenute teške reforme.

Vučić je zahvalio građanima što su verovali u promene i dali podršku za menjanje Srbije.

"Danas Vrnjačka Banja izgleda veličanstveno. Pozivam građane Srbije da poset banje u našoj zemlje, a ne samo da idu u Mađaraku, Sloveniju i Nemačku. Idite i tamo, na primer, Vis Baden i Baden Baden u Nemačkoj i videćete posle da je Vranjačka Banja mnogo lepša od svih mesta koje sam pomenuo", poručio je predsednik.

On je naglasio da Vranjačka Banja postaje sve lepša i bogatija i da je država ulozizla u tu banju desetine miliona evra i da se to i vidi, za razliku od nekih drugih meta gde je ulagano u Srbiji.

"Ovde se sve vidi, od ulaza u banju, vodopada, amfiteatra, parka, info tabli i hotela. Hoću da se zahvalim i privatnicima Srbima koji ulažu u banju i na prelepoj fasadi u hotelu Park. I ovaj drugi deo da bude ovako lep i da rešite te probleme sa ovima Aranđelovcu, da se ne svađate", poručio je Vučić.

Najavio je da će država uložiti i u Dom zdravlja milion evra, da će biti renovirane i škole i drugi objekti, kao i da će biti pokriven Nacionalni bazen, kako bi tu dolazili sportisti iz celog sveta.

"Nekada je veliki Miloš, koji je bio nepismen, ali mudar i pametan, shvatio da Srbja leži na velikom netaknutom bogatstvu i bio mudar da dovede upravnika saksonskih rudnika Žigmunda Herdera da ta bogatstva istraži".

Vučić je je podsetio i da je Pavle Mutavdžić osnovao Fundatorsko društvo kiselo-vruće vode u Vrnjcima i poručio da Srbija i danas treba tako da radi i ulaže u turizam.

Naglasio je da vidi zajedničke poduhvate države i privatnika da se Vranjačkoj Banji vrati kraljevska titula i da je u toj banji više uloženo u prethodnih pet godina nego u prethodnih 50.

Vučić je poručio da će biti nastavljena ulaganja u tu banju, s obzirom da svaki uloženi dinaru turizam višestruko vredi.

On je rekao da je knez Miloš verovatno najmudriji naš vladar u istoriji iako je bio zbog toga prezeren od Srba, kao i da je on prvi svatio i prepoznao da imamo nešto veliko i važno u šta treba da se uloži.

Vučić je kazao da će Vrnjačka Banja doživeti preporod i da će povratiti kraljevsku titutulu u narendom periodu.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović izrazio je zadovoljstvo što baš ova generacija proslavlja vek i po organizovanja turizma, ne samo u Vrnjačkoj Banji, već i u čitavoj Srbiji.

Kaže da je to velika čast, ali i velika obaveza da se sačuva sve ono u šta su prethodne generacije "utkale svoje živote".

"Posle ponora, Vrnjačka Banja se vratila na tron uz pomoć Vlade Srbije, ali i sloge lokalne vlasti i privrednika", rekao je Đurović.

Prema njegovim rečima, Vrnjačka Banja danas predstavlja "kraljicu zdravstvenog turizma", mesto u koje je došlo najviše investitora, otvoreno šest novih hotela u kojima je zaposleno 1.000 ljudi.

"Lako je sve prodati, ali je teško dovesti investitore, podići standard i postati konkurencija ostalim banjama u regionu", navodi Đurović.

Kako je rekao, Vrnjačka Banja se svake godine trudila da kako svojim gostima, tako i meštanima ponudi nešto novo.

Podsetio je da je ove godine završen amfitetar, otvorena rekonstruisana promenada i vodopad.

"Vrnjačka Banja postala je reprezent i slika Srbije za svakog turistu", kaže Đurović koji je zahvalio ministrima u Vladi Srbije, a posebno predsedniku Aleksnadru Vučiću koji se lično založio za Vrnjačku Banju.

Đurović je predsedniku Vučiću poklonio prvu monografiju Vrnjačke Banje o 150 godina turizma Vrnjačke Banje u Srbiji i izrazio nadu da će taj poklon u njegovom kabinetu naći lepo mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: