"Idite u Nemačku, videćete da je ovde mnogo lepše"

Građani Srbije će svake godine osećati sve veći boljitak zahvaljujući teškim reformama koje se sprovode, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.07.2018.

14:33

Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

"U svakoj godini ćete osećati značajan boljitak, zasto što danas imamo sigurnu kasu i smanjujemo javni dug Srbije. Neću deci da ostavimo dugove koje su neki prehtodnici ostavili nama, već želim da im ostavimo čistu i sigurnu budućnosti", rekao je Vučić na svečanoj akadamija povodom 150 godina turizma u Vrnjackoj Banji, na platou ispred Crvenog brda.

Vučić je naglasio da država preduzima sve da mesta širom Srbije budu bogatija i da se u njima bolje živi, kao i da je već mnogo toga promenjeno na bolje.

Napomenuo je da neki pokušavaju kamen koji će država izneti na 'vrh planine' da vrate dole, ali da uvek vredni i pošteni pobede i ne dozvole da se točak istorije vrati natrag.

"Vi ste zalužili sve ove promene i da živite bolje, jer ste u to verovali", naglasio je Vučić, podsetivši da je malo ko verovao u boljitak kada su pokrenute teške reforme.

Vučić je zahvalio građanima što su verovali u promene i dali podršku za menjanje Srbije.

"Danas Vrnjačka Banja izgleda veličanstveno. Pozivam građane Srbije da poset banje u našoj zemlje, a ne samo da idu u Mađaraku, Sloveniju i Nemačku. Idite i tamo, na primer, Vis Baden i Baden Baden u Nemačkoj i videćete posle da je Vranjačka Banja mnogo lepša od svih mesta koje sam pomenuo", poručio je predsednik.

On je naglasio da Vranjačka Banja postaje sve lepša i bogatija i da je država ulozizla u tu banju desetine miliona evra i da se to i vidi, za razliku od nekih drugih meta gde je ulagano u Srbiji.

"Ovde se sve vidi, od ulaza u banju, vodopada, amfiteatra, parka, info tabli i hotela. Hoću da se zahvalim i privatnicima Srbima koji ulažu u banju i na prelepoj fasadi u hotelu Park. I ovaj drugi deo da bude ovako lep i da rešite te probleme sa ovima Aranđelovcu, da se ne svađate", poručio je Vučić.

Najavio je da će država uložiti i u Dom zdravlja milion evra, da će biti renovirane i škole i drugi objekti, kao i da će biti pokriven Nacionalni bazen, kako bi tu dolazili sportisti iz celog sveta.

"Nekada je veliki Miloš, koji je bio nepismen, ali mudar i pametan, shvatio da Srbja leži na velikom netaknutom bogatstvu i bio mudar da dovede upravnika saksonskih rudnika Žigmunda Herdera da ta bogatstva istraži".

Vučić je je podsetio i da je Pavle Mutavdžić osnovao Fundatorsko društvo kiselo-vruće vode u Vrnjcima i poručio da Srbija i danas treba tako da radi i ulaže u turizam.

Naglasio je da vidi zajedničke poduhvate države i privatnika da se Vranjačkoj Banji vrati kraljevska titula i da je u toj banji više uloženo u prethodnih pet godina nego u prethodnih 50.

Vučić je poručio da će biti nastavljena ulaganja u tu banju, s obzirom da svaki uloženi dinaru turizam višestruko vredi.

On je rekao da je knez Miloš verovatno najmudriji naš vladar u istoriji iako je bio zbog toga prezeren od Srba, kao i da je on prvi svatio i prepoznao da imamo nešto veliko i važno u šta treba da se uloži.

Vučić je kazao da će Vrnjačka Banja doživeti preporod i da će povratiti kraljevsku titutulu u narendom periodu.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović izrazio je zadovoljstvo što baš ova generacija proslavlja vek i po organizovanja turizma, ne samo u Vrnjačkoj Banji, već i u čitavoj Srbiji.

Kaže da je to velika čast, ali i velika obaveza da se sačuva sve ono u šta su prethodne generacije "utkale svoje živote".

"Posle ponora, Vrnjačka Banja se vratila na tron uz pomoć Vlade Srbije, ali i sloge lokalne vlasti i privrednika", rekao je Đurović.

Prema njegovim rečima, Vrnjačka Banja danas predstavlja "kraljicu zdravstvenog turizma", mesto u koje je došlo najviše investitora, otvoreno šest novih hotela u kojima je zaposleno 1.000 ljudi.

"Lako je sve prodati, ali je teško dovesti investitore, podići standard i postati konkurencija ostalim banjama u regionu", navodi Đurović.

Kako je rekao, Vrnjačka Banja se svake godine trudila da kako svojim gostima, tako i meštanima ponudi nešto novo.

Podsetio je da je ove godine završen amfitetar, otvorena rekonstruisana promenada i vodopad.

"Vrnjačka Banja postala je reprezent i slika Srbije za svakog turistu", kaže Đurović koji je zahvalio ministrima u Vladi Srbije, a posebno predsedniku Aleksnadru Vučiću koji se lično založio za Vrnjačku Banju.

Đurović je predsedniku Vučiću poklonio prvu monografiju Vrnjačke Banje o 150 godina turizma Vrnjačke Banje u Srbiji i izrazio nadu da će taj poklon u njegovom kabinetu naći lepo mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

5 h

Podeli: