"330 evra sa prevozom u hotelu - od početka sumnjivo"

Još jedna prevara turističkih agencija. Drama srpskih srednjoškolaca iz nekoliko beogradskih škola u Španiji završena je "hepiendom".

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.07.2018.

08:59

Foto: Thinkstock

Organizatori puta su u problemu. Ageniciji "B2R" oduzeta licenca. Protiv profesorke Snežane Martić pokrenut disciplinski postupak. To je kratak epilog dvodnevne drame na studijskoj ekskurziji.

Da li ćemo ubuduće pre polaska na put morati da angažujemo privetne detektive da bismo izbegli prevare turističkih agencija, ko ima dozvolu za rad, šta je u nadležnosti škola, ministartsva i roditelja?

Pomoćnik ministra trgovine i turizma Veru Božić Trefalt smatra da je jako loše jer su prevare česte i jer obuhvataju veliki boj putnika.

"Bilo je i ranije ali ne ovoliko putnika. Mi sada govorimo o četiri agencije koje loše posluju", kaže ona.

Ona smatra i da je došao momenat kada nešto mora da se drastično poboljša, ne samo u zakonskoj regulativi nego i inspekcijskom nadzoru.

Dodaje i da au deca ostala jer je agencija ipak platila 8.500 Evra na kraju radnog vremena, pa na letovanju ostaju redovno do petka.

Direktor Jute Aleksandar Seničić objasnio je i kako nekoga privuče turistička agencija koja postoji tek 4 meseca.

"Privuče ih cena ili lični kontakt. Cena od 330 evra sa prevozom u hotelu sa 4 zvezdice, to nije realno s obzirom da je centar sezone. Ovo je dosta čudno", kaže on.

Ipak, rekao je i da ne treba sumnjati u sve jeftine aranžmane.

Jedan od roditelja je objasnio i šta se zapravo dogodilo tog tana:

"Od kada su ušli u hotel, dobro su i sve je po planu. Pri samom ulasku 13. jula ostali su u holu hotela, jer nije ništa plaćeno. Ostali su do 22:30. Nakon što su prespavali, iz hotela su izašli 14. jula i opet su do 19 sati bili u holu, da bi onda stigao neki novac i ušli su u taj hotel. Prvo je trebao da bude hotel Flamingo pa su sada u Sambi, a promenjen je i datum polaska, trebali su da krenu 10. jula"

Ono što im najteže pada je što sve informacije dobijaju od dece, a nijednu od nekog starijeg i nastavnice

Seničić smatra da su roditelji bili preopušteni, i da iako je nastavnica našla agenciju, oni moraju da budu uključeni.

"Bilo je jasno da ovde nešto neće biti kako treba, od početka", istakao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

13 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: