"Srbija izlazi na more, postajemo nezaobilazna trasa"

Ovih dana na putevima u Srbiji su velike gužve, ali ministarka građevinarsva Zorana Mihajlović kaže da razlog za to nisu radovi na putevima.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.07.2018.

09:08

Foto: Thinkstock

Ona je gostujući u Jutru na TV Prva rekla da je sada na našim putevima 20 miliona više automobila u odnosu na pre dve godine, jer se auto-put završava.

"Svuda se radovi rade leti. Postoji elektronska naplata putarina, koja je odlična stvar. Te elektronake naplate mogu da se kupe na ulazu u zemlju i svim benziskim stanicama - to je savet koji može da pomogne", rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da se završavaju koridori i brza pruga BG - Budimpešta.

"Ceo saobraćaj ranije je išao preko Rumunije i Bugarske, izgubili smo milione evra da ne govorim o turizmu. Završavanjem Koridora 10 sada je 20 miliona više automobila, ali završetkom železničkog koridora postajem nezaobilazna trasa", istakla je ona.

Mihajlović je istakla i da nema razvoja bez razvoja infrastrukture.

"Moramo da pravimo puteve da i se povezujemo", kaže ona.

Mihajlović je rekla i da je auto-put BG-Sarajevo važan za ceo region, a ne samo za Srbiju i BiH, da auto-put do Crne Gore i znači da Srbija izlazi na more.

"Potpisan je ugovor za treću deonicu železničke pruge Beograd - Budimpešta, a modernizacija pruge Beograd - Bar za Srbiju znači izlazak na more", rekla je ministarka.

"Čemu kritike za ono što se gradi i pravi, to su projekti vredni milijarde evra", istakla je ministarka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: