Slaviju luks opet prodaje država, Matijević odustao od hotela

Sud poništio arbitražnu odluku na osnovu koje je sudski izvršitelj hteo da proda hotel Slavija luks. Na kraju, umesto izvršitelja, hotel privatizuje država.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 13.07.2018.

13:13

Slaviju luks opet prodaje država, Matijević odustao od hotela
(Foto: Thinkstock)

Šta je sa „privremenim kupcem“, odnosno firmom „Mat real estate“, u sastavu Industrije mesa Matijević, koja je počtkom godine za 6,5 miliona evra kupila taj hotel? Prema našim saznanjima, odustali su još pre presude.

Srpski privrednik Petar Matijević odustao je od hotela Slavija luks i pre presude Privrednog suda. Naime, u kompaniji su su se vodili sudskim postupkom, i tada je prestalo interesovanje za ovaj hotel. Takođe, kompanija nema nameru da ponovo učestvuje u nadmetanju, ukoliko bude raspisan tender.

Matijeviću je vraćen iznos od oko šest miliona evra kada je Privredni sud u drugom postupku utvrdio da izvršitelj ne sme da proda imovinu ako je ona u sporu. Nakon poslednje presude, ukoliko ona postane pravosnažna, umesto izvršitelja, hotel bi trebalo da privatizuje država čije je on vlasništvo.

Trenutno je poznato da je privredni sud u Beogradu poništio arbitražnu odluku kojom je hotel Slavija trebalo austrijskoj firmi Fil Šar da isplati više od dva miliona evra i milion dolara na ime nadoknade navodne štete i izgubljene dobiti.

Poslovodstvo Slavije sada očekuje da tužilaštvo reaguje po krivičnoj prijavi koja je podneta protiv članova arbitražnog veća, a najavljuju i da će prijavom biti dodatno obuhvaćen javni izvršitelj Marko Vukićević, koji je ne čakajući da sud odluči o arbitraži, objavio prodaju hotela.

Firma "Fil Šar" u vlasništvu udovice ubijenog Branislava Šaranovića potražuje od hotela "Slavija" 1,2 miliona evra, a sa sudskim troškovima dva miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: