Auto-škole zapele: "Poklanjaju kola kandidatima, mi ni bicikl"

Zbog novog pravila - uspona na poligonu, većina od oko 450 auto-škola u Srbiji neće moći da obučava vozače od oktobra, pišu Večernje novosti.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 13.07.2018.

08:28

Auto-škole zapele:
(Foto: Thinkstock)

Prema podacima koje iznose Novosti u današnjem štampanom izdanju, pozivajući se na rezultate ankete Privredene komore auto - škola Srbije sprovedene među njenim članicama, svega 28,2 auto škola imapoligon koji ispunjava sve uslove.

Najveći problem predsavlja ispunjavanje uslova da poligon poseduje uspon, kao i dovoljno prostora za operaciju skretanja ulevo ili udesno za vozila E i F kategorije, što su vozila kamioni s prikolicom i traktori.

Komora je svoje članicem auto škole, pitala i da li imaju prostora i mogućnosti da prilagode svoje poligone pravilnikom, a ni ti rezultati, navode Novosti, nisu ohrabrujući jer je svega 8,8 odsto AŠ reklo da to može da izvede. Više od 30 odsto auto škola kategorično je reklo da nema uslova ni mogućnosti da izmeni uslove polaganja i obuke vozača na poligonu.

Zbog toga se očekuje, kako još navode Novosti, da dođe do još jedne "seče" broja autoškola u Srbiji, 25. oktobra do kada bi trebalo da ispune uslove predviđene pravilnikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: