"Srbija šalje pozitivne signale investitorima"

Premijerka Ana Brnabić primila je u oproštajnu posetu ambasadorku Australije Džuliju Fini koja je ocenila da Srbija šalje pozitivne signale investitorima.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.07.2018.

18:07

Foto: Thinkstock

Fini je istakla da Srbija naporima u sprovođenju reformi i modernizacijom države šalje pozitivne signale stranim investitorima.

U razgovoru o aktuelnim bilateralnim odnosima dve zemlje i mogućnostima njihovog daljeg unapređenja, predsednica vlade ukazala je na to da se saradnja na ekonomskom planu i zajedničkim projektima kreće u dobrom smeru, ali da postoje znatno veći potencijali, koje zajedničkim naporima i angažovanjem treba iskoristiti.

Brnabić je posebno istakla rezultate kompanije "Rio Tinto" u razvoju rudarskih projekata, pre svega projekta "Jadar" značajnog, kako za lokalni razvoj, tako i za celokupnu privredu Srbije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ambasadorka Fini ocenila je da Srbija naporima u sprovođenju reformi i modernizacijom države šalje pozitivne signale stranim investitorima, te da očekuje da će ovakve pozitivne promene uticati i na povećanje broja australijskih kompanija na srpskom tržištu.

Sagovornice su ocenile da su ekonomija i kultura oblasti kojima u budućnosti treba posvetiti više pažnje, a ukazano je i na važnost intenzivnijeg političkog dijaloga na visokom nivou.

Premijerka Brnabić zahvalila je ambasadorki Fini na njenom ličnom doprinosu unapređenju bilateralne saradnje tokom mandata u Srbiji i poželela i u budućnosti mnogo uspeha na profesionalnom i ličnom planu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: