Vladimir Novaković novi predsednik UO NALED

Generalni direktor Apatinske pivare Vladimir Novaković izabran je za novog predsednika Upravnog odbora NALED-a, odlukom članova rukovodećeg tela organizacije.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 12.07.2018.

14:25

Vladimir Novaković novi predsednik UO NALED
(Foto: Thinkstock)

Na toj funkciji nasledio je Aleksandra Ruževića, generalnog direktora kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora, koji karijeru nastavlja kao prvi čovek Coca-Cola HBC Rusija u Moskvi, saopšteno je iz NALED-a.

"NALED je kroz proces strateškog planiranja za period 2018-2021. definisao šest ključnih ciljeva čiju će realizaciju nadzirati Upravni odbor. Prioriteti su smanjenje sive ekonomije i modernizacija poreskog sistema, unapređenje e-uprave i e-poslovanja, reforma katastra i postupaka planiranja i izgradnje, jačanje uslova za razvoj poljoprivrede i prehrambene industrije, razvoj sektora zdravstva, kao i jačanje međunarodne konkurentnosti i regionalne saradnje", rekao je Novaković.

Prema rečima Novakovića, NALED je kao član radnih grupa za izradu privrednih propisa doprineo da u poslednjih godinu dana budu usvojena značajna unapređenja poslovnog ambijenta.

Donet je Zakon o pojednostavljenom angažovanju sezonskih radnika čime je dat veliki podsticaj suzbijanju rada na crno, kao i zakoni o e-poslovanju i e-upravi kao temelji razvoja elektronskih servisa.

U julu su startovali e-Šalter (moderni jednošalterski sistem upisa prava nad nekretninama u katastar), elektronsko prijavljivanje poreza na imovinu i prenos apsolutnih prava, kao i automatizovana procedura ostvarivanja prava na porodiljsku naknadu. Od oktobra startuje poresko oslobođenje početnika u poslovanju dok je iz upotrebe izbačen pečat.

Novaković je generalni direktor Apatinske pivare/Molson Coors Brewing Company od oktobra 2016. Doskorašnji je predsednik Unije pivara Srbije, a u NALED-u je bio član Upravnog odbora. Osim u Apatinskoj pivari, profesionalnu karijeru je gradio u kompanijama Fresh&Co, Henkel i Carnex, na pozicijama direktora prodaje i generalnog direktora, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: