"Država u plusu 31 mlrd RSD, a sav novac viška..."

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je u prvih šest meseci ostvaren suficit u budžetu u visini od 31 milijardu dinara.

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

Vučić je, nakon obilaska zaseoka Petrići u selu Donji Banjani, gde je asfaltiran lokalni put, rekao novinarima da je u prvih šest meseci, posle velikih muka od 2012, 2013. I 2014, ovo treća godina zaredom da imamo suficit u budžetu.

"Planirali smo minus od 22,6 milijardi, a mi smo nakon prvih šest meseci u plusu od 31 milijardu dinara. Ostvarili smo bolji rezultat za 53,5 milijardu dinara, odnosno oko 470 miliona evra“, objasnio je on.

Vučić je rekao da sav novac za koji smo u plusu, ukoliko ima projekata, uz stopu rasta koju postižemo, možemo da ulažemo u druge stvari.

"Zato je strašno važno da imamo što više projekata, ne samo da država pomaže za nedostak likvidnosti, kao što je slučaj u 50 ili 60 opština u Srbiji, već da dolaze ljudi iz Ljiga ili drugih opština koje nemaju finansijske probleme, kao što je i Novi Sad, sa projektima, a ne samo da se daje finansijska inekcija za održavanje finansijske likvidnosti“, rekao je predsednik.

Srbija

strana 1 od 262 idi na stranu