A lepo nam je rekao...Rimac o fabrici u Srbiji: 'Ta on zna..."

Nedavno je u Pančevu postavljen kamen temeljac za izgradnju fabrike nemačke kompanije ZF, a vlasnik Rimac Automobila Mate Rimac kaže da je "najavio" tu fabriku.

Izvor: B92
Podeli
(Foto: Getty images)
(Foto: Getty images)

- Rimac: Nemački auto-gigant stiže u Srbiju, HR ni u igri

- Rimac ima nove vesti: U koji grad nam stiže nemački auto-gigant

- Fotografija otkriva - da li nam stiže ovaj nemački auto-gigant

- "Braćo Nemci, dođite, nigde nije bolje nego u Srbiji"

Podsetimo, hrvatski inovator i osnivač kompanije "Rimac automobili" objavio je prvi da jedna velika nemačka automobilska kompanija dolazi u Srbiju još početkom godine.

On je tada napisao da je bio na skupu Uprave jedne velike nemačke automobilske kompanije koja ima prihode gotovo na nivou bruto domaćeg proizvoda Hrvatske, ali nije precizirao o kojoj kompaniji je reč.

Ubrzo je vest da u Srbiju stiže nemački auto-gigant postala jedna od glavnih u regionu. I pitanje ko je tačno "srećni dobitnik", odnosno koji grad su odabrali? Kasnije se na osnovu fotografije i dela logoa spekulisalo koja bi to kompanija mogla da bude, ali nije se saznalo mnogo.

Ove nedelje konačno je postavljen i kamen temeljac za fabriku za koju je najavljeno da bi trebalo da zaposli ukupno 1.000 radnika. Nemačka firma ZF dolazi u Pančevo sa investicijom od 160 miliona evra, a u Pančevu ZF otvara fabriku električnih i hibridnih pogona.

Na ovu vest Rimac je na svom Fejsbuk profilu potvrdio da je mislio na tu fabriku: "Ma onaj Rimac izmišlja, kakva tvornica u Srbiji, 'ta on zna..."

Srbija

strana 1 od 262 idi na stranu