Stanari u "Stepi" blokirali gradilište - neće crkvu

U naselju Stepa Stepanović deo stanara blokirao je gradilište i zaustavio mašine koje su krenule na parcelu na kojoj se planira gradnja crkve i parohijskog doma

Izvor: Beta
Podeli
(Foto: Thinkstock, ilustracija)
(Foto: Thinkstock, ilustracija)

Kako prenose beogradski mediji, između šest i sedam sati jutros deo stanara je zaustavio kamion sa betonom i veliku pumpu za beton, a u ovom trenutku u naselju Stepa Stepanović je veliki broj pripadnika policije i više patrola je na terenu.

Okupljeni građani navode da neće odustati od protesta i od ideje da se zaustavi dalja gradnja na centralnoj parceli u naselju.

Do sporne situacije u naselju Stepa Stepanović došlo je nakon što je na mestu gde je stanarima obećan dom zdravlja počela da se gradi crkva, a zemljište pored, koje ne pripada Patrijaršiji, ograđeno je žičanom ogradom i nju obezbeđuje i privatno obezbeđenje koje tvrdi da ih je angažovala Srpska pravoslavna crkva. Sporno zemljište nalazi se pored placa na kom je Patrijaršija, uz protivljenje dela stanara, počela da gradi objekat, iako građani nisu imali priliku da se izjasne žele li bogomolju u komšiluku ili ne.

Vesti

strana 1 od 262 idi na stranu