Vojska preuzela FAP; hoće li praviti i komercijalna vozila?

Vojska Srbije i zvanično je preuzela upravljanje FAP-om, navodi se na sajtu opštine Priboj.

Izvor: B92
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

Nakon što je održana Skupština akcionara FAP-a, formiran je i novi Nadzorni odbor po preporuci Vlade Srbije. Novi Nadzorni odbor je sastavljen od predstavnika Ministarstva odbrane, koje će kroz njega upravljati FAP-om, te je Vojska sada i zvanično ušla u organe upravljanja ove fabrike, navodi se.

Prema rečima generalnog direktora FAP-a, Ranka Vukovića, razrešen je stari Nadzorni odbor FAP-a, koji je prethodno bio imenovan od strane Ministarstva privrede i Vlade Srbije, i formiran novi na osnovnu Zaključka Vlade Srbije, a u čijem sastavu ispred Ministarstva odbrane i Vojske Srbije su prisutna tri člana. Predsednik novog Nadzornog odbora je pukovnik Tomislav Radivojević, ispred Ministarstva odbrane.

Organi upravljanja ostaju isti, pa se tako neće menjati Izvršni odbor, generalni direktor, izvršni direktor i ostalo rukovodstvo. Kako ocenjuje Vuković, promene za FAP i Priboj znače mnogo.

"Postali smo deo jedne porodice, pa i pre jer je FAP već dugo godina nosilac dozvole za proizvodnju naoružanja i vojne opreme. Nama u FAP-u će sigurno biti lakše, jer je Ministarstvo odbrane bilo naš kupac i sada imamo jedan živi ugovor sa Vojskom Srbije, odnosno sa Upravom za snabdevanje, te očekujem da u narednom mesecu dobijemo još jedan ugovor sa Vojskom Srbije“, otkrio je Vuković.

Iako je od danas kontrola upravljanja u FAP-u u nadležnosti Ministarstva odbrane, to ne isključuje mogućnost da će ova fabrika u budućnosti pored vojnog programa proizvoditi i komercijalna vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 262 idi na stranu