"Reforme doprinose dolasku novih investicija"

Mnoge države, među kojima je i Francuska, prepoznale su pozitivne efekte ekonomskih reformi koje sprovodi Vlada Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.06.2018.

19:13

Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

Kako je istakla predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u razgovoru sa delegacijom francuske federacije poslodavaca - MEDEF, to pokazuje povećano prisustvo francuskih kompanija na našem tržištu.

Brnabić je ukazala na činjenicu da je poslednjih godina dosta urađeno kako bi poslovni ambijent u Srbiji bio privlačniji za strane investitore, dodajući da će nastavak reformi doprineti još stabilnijem poslovnom okruženju i dolasku novih investicija, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je ocenila da postoji širok spektar mogućnosti za saradnju sa stranim investitorima zahvaljujući brojnim sporazumima o slobodnoj trgovini i drugim zakonskim podsticajima Vlade Srbije.

Podsetila je da francuske kompanije u Srbiji već imaju dve velike investicije - beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, kojim će u narednih 25 godina upravljati francuska kompanija „Vansi“, kao i partnerstvo sa francusko-japanskim konzorcijumom u izgradnji deponije u Vinči.

Predsednik Francusko-srpskog poslovnog saveta Šarl Paradi, koji je predvodio delegaciju francuske federacije poslodavaca MEDEF, naveo je da Srbija poslednjih godina beleži značajan privredni rast, što daje više mogućnosti za investicije.

Paradi je objasnio da predstavnici asocijacije MEDEF već sedmi put borave u Beogradu, a da asocijacija svojim prisustvom u Srbiji, dužim od dve decenije, dokazuje koliko je ovo tržište važno za francuske investitore. Predstavnici francuskih kompanija su poseban interes pokazali za učešće u projektima putnih i železničkih koridora, a razgovarano je i o saradnji u oblasti IT sektora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: