Pomoć starijeg brata - od "Tesle" 400.000 EUR

Aerodrom "Nikola Tesla" donirao je računarsku i drugu opremu Aerodromu Ponikve, kako bi pomogao dalji razvoj užičke vazdušne luke.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.06.2018.

11:04

Pomoć starijeg brata - od
Foto: Thinkstock

Donaciju je uruči menadžment Aerodroma "Nikola Tesla", koji je predvođen v.d. generalnog direktora, Sašom Vlaisavljevićem, danas posetio Aerodrom Ponikve i upoznao se sa novim menadžmentom i planovima novog menadžmenta u narednom periodu.

Kako se precizira u saopštenju Aerodroma "Nikola Tesla", užičkom aerodromu su donirani štampači za šaltere za prijavu na let (check-in šaltere) i stolice za putničke čekaonice.

Takođe se podseća da je beogradski aerodrom, u ime Vlade Srbije, donirao 400.000 evra za izgradnju putničkog terminala Aerodroma Ponikve pre dve godine.

Prilikom posete dogovoreno je da se na Aerodromu "Nikola Tesla" organizuje obuka za zaposlene na operativnim poslovima na Aerodromu Ponikve i da stručnjaci beogradskog aerodroma učestvuju u izradi elaborata, odnosno studije o razvoju Aerodroma Ponikve, sa naglaskom na samoodrživost.

Takođe je dogovorena i poseta beogradskom aerodromu tokom jula, kada bi bili konkretizovani detalji izrade predmetnog dokumenta sa rokovima i bio potpisan krovni Protokol o saradnji.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević izrazio je zadovoljstvo što su u prilici da pomognu u razvoju Aerodroma Ponikve, koji je izgrađen sredinom 80-ih godina prošlog veka i koji se nalazi na oko 18 km od centra grada u blizini značajnih turističkih centara i ovog regiona.

"Aerodrom 'Nikola Tesla' svake godine pomera granice, a ove godine očekujemo najuspešniju sezonu u istoriji. Početkom jula očekujemo već 2,5 miliona putnika, a u prvih pola godine 7,0 odsto više putnika nego u istom periodu prošle godine", istakao je on.

Dodao je da beogradski aerodrom i u ovoj godini beleži nastavak trenda povećanja broja putnika. "Stalno unapređenje ponude letova i najava uspostavljanja novih linija, najbolji su dokaz da su Beograd i Srbija atraktivna destinacija", rekao je Vlaisavljević i poručio da je Aerodrom "Nikola Tesla" siguran i pouzdan partner.

"Izvanredni poslovni rezultati, kao i poslovna filozofija da uspeh nesebično delimo, izuzetna su nam preporuka za saradnju sa svima koji, kao i mi, smatraju da samo saradnjom možemo ostvariti bolju budućnost. Regionalna saradnja i razvoj aerodroma u okruženju u zajedničkom su interesu, a ovakva poslovna filozofija uvek će imati podršku rukovodstva Aerodroma Nikola Tesla Beograd", zaključio je Vlaisavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

3 h

Podeli: