Niče još jedna fabrika - nameštaj se šalje u svet

Izraelska kompanija "Wood feel" pokrenuće od oktobra proizvodnju nameštaja u Kuršumliji, što je prva strana investicija u tom gradu.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 24.06.2018.

11:14

Niče još jedna fabrika - nameštaj se šalje u svet
Foto: Thinkstock

Kako je rekao direktor te kompanije Ran Aviao, nameštaj za svetsko tržište biće proizvođen u saradnji sa preduzećem "Simpo ŠIK" koje će proizvoditi šper ploču od hrastovog drveta.

"Koristićemo najsavremeniju tehnologiju u proizvodnji nameštaja. Plan je da u narednih 90 dana bude završena adaptacija zgrade bivše konfekcije '7. juli', hala za proizvodnju i montaža mašina i opreme", kazao je direktor izraelske kompanije.

Navodeći da je već angažovano petoro radnika, Ran Aviao je najavio da će u početnom periodu biti angažovano oko stotinu radnika kao i da će veća grupa radnika ubrzo biti poslata na obuku u Izrael.

"Imamo razvojni program koji predviđa kontinuirano povećanje proizvodnje i zapošljavanje novh radnika", kazao je direktor kompanije "Wood feel" i najavio da će nameštaj proizveden u Kuršumliji najpre biti predstavljen na Sajmu nameštaja u SAD. Navodeći da je reč o prvoj stranoj investiciji u Kuršumliji, predsednik opštine Radoljub Vidić ocenio je da je zapošljavanje 100 radnika u tom gradu "isto kao je posao dobilo 10.000 ljudi u Beogradu".

"Svaki zaposleni radnik za nas mnogo znači jer u opštini imamo oko 30 odsto nezaposlenih", kazao je Vidić i dodao da je važno što će i renoviranje prostora u kome će biti smeštena nova fabrika, raditi domaće firme.

On je izrazio očekivanje da otvaranje nove fabrike u Kuršumliji dovesti do smanjenja broj korisnika socijalne pomoći i Narodne kuhinje koju po podacima lokalnog Crvenog krsta, koristi više od 200 otpuštenih radnika nekadašnje Modne konfekcije "7. juli" koja je privatizovana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: