"Hoće da žene Srpkinje, dao sam im jedan uslov"

Dimitrovgrad -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić našalio se da bugarski radnici, inače zainteresovani, kaže, za lokalne devojke, mogu da ih žene - ali tek kada završe radove.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Bugarska kompanija Trejs angažovana je na izgradnji petlje Dimitrovgrad - Zapad na Koridoru 10, a Vučić je kazao da je veoma zadovoljan Napretkom radova.

"Koliko smo bratski i prijateljski narodi...mnogo ljudi iz Trejsa bugarskog, vidim, hoće da žene Srpkinje i ja sam im dao jedan uslov, da se malo nasmejete, rekao sam im: 'Možete da dobijete mlade naše odavde, ali prvo da završite svoj sektor ovde na autoputu, a kad završite to, uspešno, kad mi to odobrimo, onda lepo naše mlade dobijaju dozvolu da idu'", preneo je Vučić novinarima.

Šalu na stranu, dodao je, srećan je zbog saradnje, jer to govori koliko smo bliski narodi, "koliko ljubav može da približi Srbe i Bugare, a i Bugari i Grci i druga naša braća, zbog onoga što radimo u Srbiji, mnogo autoputeva koje gradimo, ako se vi, ministarka, saglasite imaće još mnogo posla... ".

On je to rekao misleći na ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović, a onda se "ispravio" i primetio:

"Ne, ona će da me napadne, opet sam nešto oko te rodne ravnopravnosti pogrešio, jel to?".

Na ministarkin odgovor "malo", Vučić je ponovio: "Malo. E dobro, neka sam. Ne mogu ja to, ja sam narodni čovek, ne mogu ja to sve, ta pravila, što mi kaže birokratija, ova ili ona...",

Ponovio je da je sa bugarskim kolegom dogovorio da se reši problem upisa prezimena Bugarki na zvaničnim dokumentima, što, kaže, nije znao da to Bugarkama mnogo znači.

Radev je "potvrdio" Vučićevu tačku gledišta, primetivši, na kraju, da su srpsko-bugarski brakovi najbolja garancija da će autoput biti izgradjen.

Vesti

strana 1 od 262 idi na stranu