"Izgubili smo novac, a "Konstantin" je pretrpeo štetu"

Podrškom predlogu da Aerodromom "Konstantin Veliki" upravlja država, doneta je jedina moguću odluku koja će omogućiti nova ulaganja i dalji razvoj.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.06.2018.

16:46

Foto: Thinkstock

To je poručila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

”Ova odluka mogla da je da bude doneta i pre više od dva meseca. Zahvaljujući neodgovornim pojedincima iz Niša, izgubili smo vreme, država i Niš su izgubili veliki novac, a Aerodrom 'Konstantin Veliki' pretrpeo je štetu. Zato je pred novim rukovodstvom aerodroma veliki posao da povrati sve ovo. Ipak, važno je da je odluka o budućnosti aerodroma doneta u institucijama, a ne na ulici, kako je želela opozicija”, navela je Mihajlović, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Ona je dodala da je, za razliku od onih koji bi da upravljaju Nišom na ulici, stav vlade od početka bio da će prihvatiti svaki stav onih koje su izabrali građani Niša. ”

Današnjom odlukom pobedio je Niš, pobedio je razum nad namerama Zorana Živkovića i grupe željnih samopromocije i ličnih interesa da dalje iscrpljuju Grad i obmanjuju građane Niša”, navela je Mihajlović. Skupština Grada Niša odlučila je danas većinom glasova odbornika da državi prepusti na uupravljenje Adrom u Nišu "Konstantin Veliki".

Na sednici Skupštine grada Niša odlučeno je da aerodrom "Konstantin veliki" bude predat državi na upravljanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: